logo
Gimle
Gimle
Helligkorsvej 2
4000 Roskilde
Tlf: 46 37 19 82
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6399, Lon 12.0717

Gimle er Roskildes regionale spillested og ungdomskulturhus. Mere end 300 årlige kulturarrangementer afholdes både i og uden for huset. Kernen er koncertdrift med årlig præsentation af mere end 300 bands.

Udover spillestedsdelen driver Gimle en café, der har åbent 6 dage om ugen, og en natcafé der har åbent hver fredag og lørdag. Gimle er drevet på basis af over 120 frivillige ildsjæle, 12 fastansatte (kontor, køkken og rengøring), og ca. 30 timeansatte (lyd, rengøring, køkken og natcafé).

Gimle har siden 2001 været udnævnt som regionalt spillested. De regionale spillesteder har som formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Fokus er på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse. Som regionalt spillested har Gimle bl.a. en særlig forpligtelse for at præsentere vækstlaget, arbejde med talentudvikling, præsentere smalle genrer og i det hele taget fremme den rytmiske musik.

Gimle er dybt engageret i Roskildes musik- og kulturliv og er en af drivkræfterne i Musikbyen Roskilde. Vores ambition i Roskilde er kort sagt, at alle borgere skal møde musikken og have mulighed for at skabe musik i deres hverdagsliv. Musikken skal være en uundværlig og bærende del af livet i Roskilde.

Gimle har et godt samarbejde med både egne interne arbejdsgrupper og eksterne foreninger, der er med til at sikre at vi har et bredt og mangfoldigt musik- og kulturudbud - fra genrekoncerter og åbne scener og cafékoncerter til quizaftener og temafester i natcaféen. Musikken er hovedomdrejningspunktet, men vi har også plads til andre kulturaktiviteter, hygge, sjov og ballade.

Lokaler og scener
Tanken: 550 stående eller 240 siddende personer. Kælderen: 149 stående eller 70 siddende personer. Foyeren: 60 stående eller 20 siddende personer. Caféen: Ca. 50 siddende personer. Ønsker du at leje lokaler, så skriv en mail til udlejning@gimle.dk
Caféens åbningstider: Mandag: Lukket Tirsdag-Torsdag: 12-00 Fredag-Lørdag: 12-03 Søndag 10-17

- Find vej via rejseplanen
- Indtast nyt arrangement

Sidst rettet: 2/1 2019 > Ret info


Gimle: Torsdag den 23. januar 2020, kl. 20-22.

Claus Hempler + Support: Søren Manscher

Claus Hempler tager på turnè med kufferten fuld af smukke, danske sange. Den 26. april udgav Claus Hempler sit første dansksprogede album.
Gimle: Fredag den 24. januar 2020, kl. 20-23.15.

KÅ + Tobias Rahim + Mags + HAAB

Gimle lægger op til massiv fest i kælderen med koncerter og natklub. Aftenens udvalgte artister er nogle du uden tvivl kommer til at se meget mere til...
Gimle: Fredag den 24. januar 2020, kl. 23-00.

Natklub: Silent Disco

Kan du aldrig blive enig med dine venner om hvilken musik i skal høre? Træt af at råbe til dine venner hele aftenen? Kan bartenderen aldrig høre hvad...
Gimle: Lørdag den 25. januar 2020, kl. 21-01.

Danseriet: Festorkesteret

FestOrkestret er et band, der har rigtig stor erfaring som liveband.
Gimle: Søndag den 26. januar 2020, kl. 12.

Lav dine egne sølvsmykker

Det lyder måske næsten for godt til at være sandt. Men vi har fundet frem til en helt særlig teknik og materiale, der gør det muligt at arbejde med...