logo
Gimle
Gimle
Helligkorsvej 2
4000 Roskilde
Tlf: 46 37 19 82
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6399, Lon 12.0717

Gimle er Roskildes regionale spillested og ungdomskulturhus. Mere end 300 årlige kulturarrangementer afholdes både i og uden for huset. Kernen er koncertdrift med årlig præsentation af mere end 300 bands.

Udover spillestedsdelen driver Gimle en café, der har åbent 6 dage om ugen, og en natcafé der har åbent hver fredag og lørdag. Gimle er drevet på basis af over 120 frivillige ildsjæle, 12 fastansatte (kontor, køkken og rengøring), og ca. 30 timeansatte (lyd, rengøring, køkken og natcafé).

Gimle har siden 2001 været udnævnt som regionalt spillested. De regionale spillesteder har som formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Fokus er på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse. Som regionalt spillested har Gimle bl.a. en særlig forpligtelse for at præsentere vækstlaget, arbejde med talentudvikling, præsentere smalle genrer og i det hele taget fremme den rytmiske musik.

Gimle er dybt engageret i Roskildes musik- og kulturliv og er en af drivkræfterne i Musikbyen Roskilde. Vores ambition i Roskilde er kort sagt, at alle borgere skal møde musikken og have mulighed for at skabe musik i deres hverdagsliv. Musikken skal være en uundværlig og bærende del af livet i Roskilde.

Gimle har et godt samarbejde med både egne interne arbejdsgrupper og eksterne foreninger, der er med til at sikre at vi har et bredt og mangfoldigt musik- og kulturudbud - fra genrekoncerter og åbne scener og cafékoncerter til quizaftener og temafester i natcaféen. Musikken er hovedomdrejningspunktet, men vi har også plads til andre kulturaktiviteter, hygge, sjov og ballade.

Lokaler og scener
Tanken: 550 stående eller 240 siddende personer. Kælderen: 149 stående eller 70 siddende personer. Foyeren: 60 stående eller 20 siddende personer. Caféen: Ca. 50 siddende personer. Ønsker du at leje lokaler, så skriv en mail til udlejning@gimle.dk
Caféens åbningstider: Mandag: Lukket Tirsdag-Torsdag: 12-00 Fredag-Lørdag: 12-03 Søndag 10-17

- Find vej via rejseplanen
- Indtast nyt arrangement

Sidst rettet: 2/1 2019 > Ret info


Gimle: Fredag den 30. august 2019, kl. 20-23.30.

Wintersun + Seven Thorns + Ethereal Kingdoms + Faanefjell

Der er kun ÉN måde at fejre, at sommeren er forbi, og du nu skal indendørs igen for dit koncertfix. Sådan her: For første gang i Danmark - WINTERSUN!
Gimle: Lørdag den 31. august 2019, kl. 20.30-23.30.

Wave #5

Glæd dig til en aften med et knivskarpt line-up, hvor der er fokus på good vibes og gode koncertoplevelser.
Gimle: Tirsdag den 3. september 2019, kl. 19-22.

Gimle Quiz #1

(English below). Så er den legendariske Gimle Quiz atter tilbage, så saml dit hold og glæd dig til en episk dyst på Gimle! Så er det tid til at samle...
Gimle: Onsdag den 4. september 2019, kl. 18.

GIMLE:DOX - Alexander Tovborg - Troens riddere - Mød filminstruktør Andreas Johnsen

Andreas Johnsens nye dokumentar er et portræt af den internationalt kendte kunstner, Alexander Tovborg.
Gimle: Torsdag den 5. september 2019, kl. 20-22.30.

Tobias Trier + Finn Irs

TOBIAS TRIER: Tobias Trier har ord og toner i sin magt, når han vender hverdagslivet på vrangen og tager brydergreb med den moderne mands kvaler...