Søg i Naturture og udflugter
Kategorier
Natur Vandretur/stavgang
Cykeltur Ekskursion
Omvisning
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Hedelands Veteranbane - veterantog på smalle spor i smuk natur

Hedelands Veteranbane: Søndag den 1. august 2021, kl. 10.30 -15.30.

Danmarks længste smalsporede veteranjernbane på 5 km. Den smukke tur passerer forbi de fleste af Hedelands udflugtsmål, også Rubjerg og naturlegepladsen Ved udgangspunktet på Hedehusgården er der billetsalg, samt en udstilling af smalsporede lokomotiver.
Hedelands Veteranbane kører hver søndag fra den 16. maj og lige til 12. september. Det er Danmarks længste smalsporede jernbane, der hver søndag i hele sommersæsonen kører glade gæster ud i Hedelands dejlige naturområde. Turen egner sig perfekt til både familieskovtur og bjergbestigning. DSB-stationen i Hedehusene ligger 500 meter fra Hedeland. En tur med toget starter oftest fra Hedehusgård station. Herfra afgår toget hver søndag med afgang fra kl. 10.30 og 11.00, herefter hvert 45. minut. Togene trækkes af både damp- og motorlokomotiver. På- og afstigning kan også ske fra de 8 stationer og trinbrætter, der ligger langs strækningen. Ved Fem Ege ligger en stor naturlegeplads for børn og voksne med overdækkede spisesteder og grill-pladser. Husk også vores aften-, efterårs- og juletog! Se aktuel køreplan på ibk.dk

Banens lokomotiver stammer fra tidligere tiders industribaner og de største lokomotiver vejer 12-16 tons, så de er lilleputter sammenlignet med de store baners - men det gør dem blot sjovere for børn og barnlige sjæle. Vi kører både med damptog og motortog. Besøg vores museumsudstilling på Hedehusgård station og se de mange lokomotiver. Der er fri entré!


Pris: Voksne 80 kr tur/retur, børn ½ pris


Indsend en rettelse til arrangementet