Søg i litteratur og foredrag
Kategorier
Andet Ekskursion
Natur Foredrag
Lyrik/oplæsning Møder
Undervisning Konference/seminar
Banko Workshop
Marked/byfest Shopping
Gudstjeneste Gastronomi
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Kogekunst i 1700-1800 tallet - hvad spiste de?

Herregaardsmuseet Selsø Slot: Lørdag den 29. maj 2021, kl. 15-16.45.

Bliv klogere på madkulturen i 1700 og 1800 tallet i de autentiske omgivelser på Selsø Slot. Tilmeld dig foredraget hos Folkeuniversitetet Frederikssund. Madkulturen på de danske herregårde har altid kigget ud over landets grænser.
I 1700-tallet kom inspirationen fra Frankrig. Det tidligere tunge og stærkt krydrede køkken blev afløst af et nyt, hvor ægge- og mælkeretter kom i højsædet sammen med eksotiske grøntsager, skaldyr og vildt tilberedt på forfinede måder.

Den danske adel var også med på noderne når det gjaldt fashionable drikkevarer, og te og kaffe blev indtaget med stor fornøjelse.

I løbet af 1800-tallet kom en køkkenrevolution. De åbne ildsted blev erstattet af komfuret, kødhakkeren gjorde køkkenarbejdet nemmere, Renæssancens kombination af det søde og det salte i samme retter blev genoplivet i retter som gåsesteg med æbler og svesker, tilberedt " la Danoise", som Louise Nimb skrev i sin Kogebog fra 1888.

Læs mere og tilmeld dig

Om Selsø Slot

Selsø Slot er en eventyrlig herregård fra 1576 og et levende museum. Gå på opdagelse i det gamle hus med dets kringelkroge og smukke vinduer, se de højloftede baroksale med store vægmalerier og mærk stemningen i det velbevarede 1700-tals køkken i kælderen. Museet har åbent onsdag-søndag fra maj til september og ved særlige lejligheder


Gratis


Indsend en rettelse til arrangementet