Søg i litteratur og foredrag
Kategorier
Andet Ekskursion
Natur Foredrag
Lyrik/oplæsning Møder
Undervisning Konference/seminar
Banko Workshop
Marked/byfest Shopping
Gudstjeneste Gastronomi
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Foredrag med Erik B. Jørgensen - 2. Thule til Thule ekspedition

INSP!: Tirsdag den 19. november 2019, kl. 19-21.

Foredrag om 100 dages hundeslædeekspedition i Nordgrønland i 2019. Hør om den storslående og barske natur, de gamle polarekspeditioner vi gik i fodsporet på, de få vilde møder med dyrene og samspillet mellem mand og mand, når man er isoleret længe alene.
2. Thule til Thule ekspedition - 100 dages hundeslædeekspedition
Mystik, storslået natur, imponerende dyreliv og ikke mindst en fascinerende eskimo- og ekspeditionshistorie. Det er, hvad det Nordlige og Nordøstlige Grønland er fyldt med.

Det er et område, der har krævet blod, sved og tårer på de ekspeditioner, der har vovet sig ud i det ukendte i forsøget på at kortlægge området.

I foråret 2019 kørte min gode kammerat, Jesper Ganc-Petersen og jeg, Erik B. Jørgensen, i fodsporene af den "2. Thuleekspedition" og de mange andre polarekspeditioner som "1.Thuleekspedition", Peary, Lauge Kochs "Jubilæums Ekspedition", og mange flere, under vores "2. Thule til Thule ekspedition".

Samtidigt er det målet at "afslutte" vores "1. Thule til Thule ekspedition", hvor vi blev reddet ud, da Jesper fik blindtarmsbetændelse ved Lockwood Ø i 2009. En tur vi har lovet hinanden at gøre færdig.

Ekspedition forgik med hundeslæde fra Qaanaaq området til Station Nord i øst. Turen forgik i områder, hvor der stort set aldrig er mennesker. Vi kom til en masse historiske steder og brugte tid på at dykke ned i deres historier og nyde det imponerende område


Læs mere: https://www.facebook.com/events/427462907883776/

Pris: 150 kr


Indsend en rettelse til arrangementet