Søg i musikarrangementer
Kategorier
Rock/Pop Club/DJ
Funk/Blues/R&B Jazz
Verdensmusik Folk/vise
Dansktop Hip-Hop/Reggae
Gospel/Kor Klassisk
Dansegulv Elektronisk
Andet/Ukendt Spildansk
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Årets Talent Jonathan Algot Swensen

Roskilde Gymnasium: Søndag den 25. august 2019, kl. 19.30.

Den klassiske musikfestival Schubertiaden er et af årets kulturelle højdepunkter i Roskilde og omegn. Schubertselskabet, som arrangerer festivalen, blev stiftet 1994. Det er nu 25 år siden, så vi kan fejre 25 års jubilæum i år.
Igennem årene har de forskellige Schubertiader hver haft deres profil, deres særpræg, og sådan er det også i år, hvor undertitlen er 'Intense oplevelser'.

Roskilde har fået en 'ny' koncertsal, idet Roskilde Gymnasium har flyttet deres bibliotek og de mange boghylder, og dermed frigjort den gamle sal, som også tidligere er blevet brugt til musik. Den har en fin akustik og den rigtige størrelse, og den ligger midt i Roskilde med gode adgangsforhold. Så derfor har Schubertselskabet i år henlagt Schubertiaden til denne sal og vi forlader også dermed den ellers meget pittoreske Sankt Ibs Kirke, som har rummet mange flotte sommer musikoplevelser i de seneste tre år.

Men vi skal også udendørs - og forhåbentlig nyde det danske sensommervejr - to gange er vi i Roskilde Kloster, først med den traditionsfyldte koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps, og senere i Schubertiaden med en aftenkoncert med de unge operatalenter, som i år møder op med en temakoncert: En Undersøgelse af Kærligheden.
Og så har vi i øvrigt som altid fokus på talent - i år med præsentation af årets talent cellisten Jonathan Algot Swensen - et dansk supertalent, der vinder alle de konkurrencer han deltager i, og som vi er meget stolte af at kunne præsentere i Roskilde.

Meget markant bliver det i dette års Schubertiade, at vi har en gennemgående kunstner i år: pianisten Katrine Gislinge, som vi møder ved tre meget forskellige koncerter. Sammen med sin klavertrio Den Danske Klavertrio åbner Katrine Gislinge kammermusikdelen af Schubertiaden med trioer af Schubert og Lange Müller, hun spiller en Mozart klaverkoncert sammen med DUEN i Hellig Kors Kirke i Jyllinge og endelig afslutter hun Schubertiaden 2019 med en solokoncert med et program med to af de mest kendte Beethoven klaver sonater - Måneskinssonaten og Apassionata, og herudover musik af Schubert og Bent Sørensen.

Så det bliver igen nogle travle dage for musikentusiaster i Roskilde - men vi plejer at 'klare den' sammen. Og vi glæder os!


Pris: 106 kr


Indsend en rettelse til arrangementet