Søg i litteratur og foredrag
Kategorier
Andet Ekskursion
Natur Foredrag
Lyrik/oplæsning Møder
Undervisning Konference/seminar
Banko Workshop
Marked/byfest Shopping
Gudstjeneste Gastronomi
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Et arbejdsliv på iskanten

Byens hus: Søndag den 26. januar 2020, kl. 15.

Spændende oplevelser fra Arktis.
(Elevator i gården 14.30-14.40)

Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på et unikt arbejdsliv som ekspedi-tionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporene på legendariske opdagelsesrejsende under ekspeditioner igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende stor-me, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark.

Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel, og stormbølgerne vælter ind over forskningsski-bets stævn. De spændende rejseanekdoter er akkompagneret af smukke fotos hele vejen igennem foredraget.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som 'Fellow' i Explorers Club, verdens mest prestige-fyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere og hun er den første dansker som har krydset Nordvestpassagen på tre forskellige ekspeditioner.

Alle er velkommen.


Arrangeret af Foreningen NORDEN Roskilde - Lejre.
Pris: 40 kr


Indsend en rettelse til arrangementet