Søg i udstillinger
Kategorier
Blandet/Ukendt Arkitektur
Billedkunst Foto
Historisk Kunsthåndværk
Installation Skulptur
Messe Fernisering
Omvisning
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Historien til debat! Religion på Lejre Museum

Lejre Museum: Søndag den 24. november 2019, kl. 14-15.

Tag med på særomvisning og kom tæt på vikingetidens religiøse forestillinger og hør om asatroen og kristendommens indmarch i landet.
I Lejre Museums udstilling er der mange genstande, der er forbundet med de religiøse forestillinger, der var fremherskende i jernalder/vikingetid.

På denne omvisning vil vi møde både asatroen og kristendommen, og hvad der i disse tider er meget spændende at undersøge; hvordan forholdt de sig til hinanden? Og hvordan reagerede taberen (Asatroen) på Kristendommens fremmarch?

Om særomvisningsrækken "Historien til debat"
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken 'Historien til debat'. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag.

Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv - dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast


Læs mere: http://lejremuseum.dk/events/historien-til-debat-religion/

Pris: 50 kr (alm. entré)


Indsend en rettelse til arrangementet