Søg i rundvisninger
Kategorier
Omvisning Ekskursion
Byvandring
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Fisk, Fjord og Folkekirke

Roskilde Oplevelseshavn: Søndag den 22. september 2019, kl. 15-18.30.

Roskildes biskop og kirker inviterer til 'Fisk, fjord og folkekirke' i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land. Tag hele familien med til en dag om biodiversitet og fejring af naturens mangfoldighed!
Håb og handling

Klima og biodiversitet er for alvor kommet på dagsordenen det seneste år, og med rapporten fra FN's Biodiversitetspanel IPBES er det ikke et positivt billede, der tegner sig af klodens sundhedstilstand.

Med arrangementet 'Fjord, fisk og folkekirke' ønsker Roskildes biskop og kirker at give deltagerne viden omkring biodiversitet ved at belyse emnet fra flere vinkler. Både det praktiske, det naturfaglige, det sanselige, det spirituelle og fantasifulde kommer i spil, når naturoplevelse og -vejledning på Roskilde Havn bindes sammen med biodiversitetsgudstjeneste og en fælles oplevelse til slut.

Arrangementet begynder på Roskilde Oplevelseshavn kl. 15.00 med aktiviteter for store og små, hvorefter præster og naturvejledere følger alle deltagere op gennem byparken til en bio-gudstjeneste i Roskilde Domkirke kl. 17. Det hele slutter kl. 18 med en fortælleoplevelse på Provstemarken.

Klima i kirken

Det er ikke tilfældigt, at biodiversitetsgudstjenesten falder den 22. september. I september måned markerer kirker overalt i Europa den periode af kirkeåret, der kaldes skabelsestiden, hvor klima og miljø knyttes særligt til Gud som skaber.

Flere danske kirker afholder i denne periode særlige gudstjenester med fokus på menneskets rolle og ansvar for klodens fremtid. Det gælder også i Roskilde, hvor domkirken gennem en årrække har lagt hus til gudstjenester med klima og biodiversitet som omdrejningspunkt.

Roskilde Domkirke har i flere år afholdt arrangementet Vintersolhverv i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land. Arrangementet 'Fisk, fjord og folkekirke' er opstået i et fælles ønske om at sætte fokus på biodiversitet i lokalområdet og bane vej for en fælles, bæredygtig fremtid.

PROGRAM

Du kan deltage hele dagen eller støde til arrangementet, når det passer dig!

15:00 Naturoplevelser ved fjorden

Aktiviteter og fortællinger for store og små i Roskilde Oplevelseshavn. Få mere viden om fisk, fugle og vandtilstand i Roskilde Fjord fra lokale naturvejledere og tag en snak med præsterne om skabelsestiden.

16:15 Walk-and-talk i det grønne

Følg med naturvejleder og præster på byvandring op gennem Byparken til udkigsposten foran Roskilde Domkirke. Få mere viden om biodiversitet i byerne, hør om nationalparkens projekter og få ideer til, hvordan du selv kan skabe grønne oaser.

17:00 Bio-gudstjeneste i Roskilde Domkirke

Key-note speaker med særligt fokus på biodiversitet (navn på vej)

18:00 Fællesskab, forestillinger og fremtidslandskaber

Samling på Provstemarken, hvor en fortæller inddrager alle i en fælles oplevelse med tanker om fremtidens landskaber


Læs mere: https://roskildestift.dk/

Gratis


Indsend en rettelse til arrangementet