Søg i rundvisninger
Kategorier
Omvisning Ekskursion
Byvandring
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Refshaleøen og Margretheholm

AOF Roskilde: Søndag den 22. september 2019, kl. 11-16.

Underviser: Lars Hermann.
På denne tur i et næsten ukendt hjørne af København K kan du opleve både uhyggelige og opbyggelige historier om et København under fortsat udvikling. Her - bagved Christiania - blev 40 mennesker henrettet efter befrielsesopgøret i efterkrigsårene. Efterfølgende (i 1951) blev 16 personer dræbt og 78 såret ved en voldsom eksplosion i nogle miner, som var til reparation.

I dag er området under voldsom udvikling. Margretheholm er nu domineret af nyt byggeri finansieret af danske pensionskasser. Rundt om Danmarks første (og eneste) hangar til vandfly, flytter tusindvis af nye borgere ind. Vi ser også de fantasifulde husbåde langs Krudtløbsvej.

Refshaleøen er blevet trendy og mange nye mindre virksomheder flytter derud - inklusive en privat raketpilot. Vi ser på sporene efter Melodi Grand Prix, som blev afholdt her i 2014, og hører også om det særegne gastronomiske miljø med smørrebrøds-specialisten Aamanns og gourmet restauranten Amass med egen urtehave. I 2017 får de selskab af Noma med deres nye version af det nordiske køkken ved Søminedepotet, og forlader derfor deres nuværende lokaler på den Nordatlantiske Brygge og 2 stjerner i Michelin.

Vi slutter af på restaurant 56grader, hvor vi skal skal smage en masse god mad. Prisen inkluderer byvandring, mad, vin, fadøl, vand og kaffe
Hold: 195133 Mødested: Operaen, København K


Pris: 395 kr


Indsend en rettelse til arrangementet