På falderebet...
Søg i børnearrangementer
Kategorier for børn
Musik Teater
Motion Naturture
Workshop Film
Øvrige
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Oplev vikingetiden med alle sanser! (for alle)

Museumsøen: Lørdag den 29. juni til søndag den 25. august 2019, kl. 10-17.

Mærk, føl, duft og prøv. Kom tæt på vikingernes liv, håndværk og imponerende skibe. Der er oplevelser og aktiviteter nok at tage fat på, når du besøger Vikingeskibsmuseet i Roskilde her i sommer.
Sejlads på Roskilde Fjord
Oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores både sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandsarbejde". Der er begrænset pladser til børn under 14 år.
Tilbydes fra 1. maj - 30. september.

Vild med viden om vikingernes skibe?
Vikingeskibsmuseet tilbyder også gratis omvisninger med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene fortæller om vikingetidens krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden. Omvisningerne er gratis for museets gæster, og varer ca. 45 minutter.

Byg din egen båd
Bliv bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? I hele sommeren kan børn og deres voksne forvandle naturmaterialer som bark, træ og tov til fantastiske fantasiskibe!

Vikingelege
Vikingerne udfordrede hinanden i konkurrencer og lege, når de skulle feste. Leg var ikke kun for børn - voksne legede også, og du kan prøve nogen af legene på Vikingeskibsmuseet. Udfordre dine forældre i styrkeprøver eller dyst med dem i kastelege og tovtrækning!

Vikingernes håndværk
Bådebyggerne arbejder på bådeværftet med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg deres daglige arbejdet med museets skibe og se den store værktøjssamling på bådeværftet.

Smeden, rebslageren og sejlmageren skiftes til at vise deres kunnen og er du over otte år, er du gammel nok til selv at prøve kræfter med de svære håndværk.
Slå reb, eller form det glødende jern hos smeden. Spørg i billetsalget, hvilke spændende værksteder du kan deltage i, når du kommer på besøg.

Vikingernes værksteder for børn
Alle kan deltage i vikingernes værksteder, hvor børn kan få timer til at gå med at male skjold og sværd, slå sin egen mønt af sølv eller kobber og få den om halsen i en lædersnøre som lykkeamulet. Du kan også dekorere en torshammer eller lave smykker af farvestrålende glasperler.

Kom med på krigstogt og handelsrejser i vikingernes verden! - Særlige familieomvisninger
Vil du være med til at overfalde London eller tage på en rejse fra Nordnorge til Hedeby, så tag med på en familieomvisning! Vi sætter fokus på vikingernes togter med fortællinger om krig og handel, og rejser til fjerne egne. Familieomvisningerne varer en halv time og er gratis for alle museets besøgende.

Spændende vikingeuger i sommerferien
I sommerferien har hver uge sit eget fokus! Du kan komme i krigertræning, smede med jern, slå reb, kom i lære som sømand eller bådebygger.

Kriger og kamp: uge 27
Krigertræning med sværd og skjold. Havde du overlevet i vikingetiden? Gå i krigertræning som hirdmand og lær at kæmpe med sværd og skjold

Bådebyggerdage: uge 28
På værftspladsen er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt skib. Lige ved siden af kan du selv kløve små stammer, arbejde med bådebyggernes værktøj - og i det hele taget gøre som mesteren selv.

Sejl gennem 1000 år: uge 29
Sejlmageren, væveren og rebslageren arbejder med vedligehold af museets mange sejl. På værkstedet vil der være sejl af uld, bomuld og hør.

Smedeuge: uge 30
Smed med det glødende jern! Se smeden i arbejde og oplev fascinationen af det glødende jern! Du kan hjælpe smeden ved blæsebælgen, forme det glødende jern og slå hovedet på sømmet.

Træskærerdage: uge 31
Mød Vikingeskibsmuseets dygtige træskærer, følg hendes arbejde og prøv selv kræfter med det gamle håndværk.

Vikingemad - kogekone: uge 32
Der skal skrælles, hakkes, steges, bages og laves mad over bål, når kogekonen laver retter fra vikingetiden. Du kan selv lave vikingekiks, der bages over bålet.

Træskærerdage: uge 33
Mød Vikingeskibsmuseets dygtige træskærer, følg hendes arbejde og prøv selv kræfter med det gamle håndværk.

Bådebyggerdage: uge 34
På værftspladsen er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt skib. Lige ved siden af kan du selv kløve små stammer, arbejde med bådebyggernes værktøj - og i det hele taget gøre som mesteren selv.

Det er gratis at deltage i vikingeugerne for museets gæster.

Læs mere om sommerens aktiviteter på: www.vikingeskibsmuseet.dk

Der er ingen krav om tilmeldinger


Arrangeret af Vikingeskibsmuseet.
Pris: Voksne: 150 kr Børn og unge under 18 år har gratis adgang


Indsend en rettelse til arrangementet