Relaterede events

Foredrag: "Ivan - og Putin - ved hvor du bor"

Roskilde Museum: Onsdag den 11. september 2019, kl. 19-21.

Hemmelige rapporter, spionage og atombombemål. Det var ikke kun tyskerne der, med murens fald og afslutningen af Den kolde krig den 9. november 1989, kunne ånde lettet op. Også danskerne kunne sænke paraderne og slappe af igen.
Efter Den kolde krig er flere tidligere, klassificerede rapporter og dokumenter blevet offentliggjort. Nogle af dem viser ikke bare, at Danmark var i de sovjetiske tanker men, at Roskilde, ifølge den polske general Zygmont Duszynski, faktisk var udset som mål for atomangreb.

Foredraget "Ivan - og Putin - ved hvor du bor" omtaler verdens største hemmelige kortlægningsprojekt udført i Sovjetunionen og angrebsplanerne mod Sjælland - herunder atombomberne mod Roskilde.

Aftenens foredragsholder Niels Jensen, er forhenværende taktisk efterretningsofficer, ingeniør, journalist og forfatter af bøger om militære emner.

Niels Jensen fortæller denne aften om nogle af de scenarier Sovjetunionen havde planlagt for Danmark i tilfælde af, at Den kolde krig skulle bliver varm og her har Roskilde en ikke så ubetydelig rolle. Niels Jensens kilder består af en tophemmelig og nu afklassificeret rapport fra CIA om Warszawapagtens planlægning mod Danmark og dels hans egne oplevelser med dansk kontraspionage mod polske spioner, der interesserede sig overordentligt meget for kirkerne i Ølsemagle, Gammel Havdrup og Snoldelev. Hvorfor de to gulkalkede og den hvidkalkede kirke var så interessante for de polske efterretningsofficerer, kan Niels Jensen fortælle os meget mere om den 11. september på Roskilde Museum.

INFO:

Billetpris: 75 kr. Billetter kan købes i Roskilde Museums butik eller på billetto.dk

Husk, at du inden foredraget kan besøge museets café, der hver onsdag aften har folkekøkken med god mad på menuen.

Arrangementet er en del af "Golden Days 2019"


Læs mere: https://billetto.dk/e/ivan-og-putin-ved-hvor-du-bor-foredrag-med-niels-jensen-billetter-363114
Indsend en rettelse til arrangementet