Relaterede events

Stürup Og Stage Om Retssamfundet

RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur: Torsdag den 7. november 2019, kl. 19-21.

V/ Se Holdbeskrivelsen.
To af Danmarks dygtigste advokater: Forsvarer Mette Grith Stage og tidligere anklager Anne Birgitte Stürup tager temperaturen på det danske retssamfund.

Er strafferammerne de rigtige? Forebygger man kriminalitet med tough-on-crime? Er forsvarere alene interesseret i at få deres klienter frikendt og tjene mange penge? Bliver ofre for seksuelle overgreb afhørt for voldsomt i retten?
Det og mange andre spændende spørgsmål debatterer de to dygtige kvinder. De tager udgangspunkt i deres egne oplevelser og mange spændende sager, som er kendte i den brede offentlighed: Amagermanden, Kundby-pigen, Morfar-morderen, Gruppevoldtægt og drabet på avisbuddet for blot at nævne nogle stykker.
Anklager Anne Birgitte Stürup har i løbet af sin 45-årige karriere stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere. Over 100 nævningesager har hun ført ved retten, og flere af dem har ramt avisernes forsider: Sagen om Amagermanden, drabet på avisbuddet, voldtægtsforbrydere, fætrene, der slog den italienske turist ihjel, for blot at nævne et par af de modbydelige sager.
Forsvarsadvokat Mette Grith Stage har tidligere været anklager ved politiet og statsadvokaten, og er i dag indehaver af Stage Advokatfirma, som har landets største afdeling for straffesager. Mette Grith Stage har været forsvarer i nogle Danmarkshistoriens mest spektakulære straffesager, så som: Sagen mod Kundbypigen, morfaren, der skød en advokat i Københavns Byret, terrorangreb på Krudttønden, Ry-sagen.

Aftenkaffe/te og kage inkl. i prisen


Læs mere: http://www.fof.dk/sitecore/content/Hjemmeside/Home/midtsj/kursusoversigt/debat/stürup-og-stage-om-retssamfundet

Arrangeret af FOF Midtsjælland.
Pris: 190 kr


Indsend en rettelse til arrangementet