Relaterede events

Dyk Ned - kom med marinarkæologen på arbejde

Vikingeskibsmuseet: Torsdag den 1. februar 2018 til onsdag den 1. januar 2020, kl. 10-16/10-17.

Vikingeskibsmuseet viser i underetagen en ny udstilling om marinarkæologi og de spændende historier fra de første mennesker frem til vores egen tid, som havet omkring os gemmer på.
Istidens landskaber med bakker og dale ligger i dag op til 30 meter under havets overflade, og har ligget sådan, siden Stenalderhavet for tusindvis af år siden skyllede ind og oversvømmede jægerfolkets levesteder. Havet har på magisk vis forseglet de ældgamle bopladsområder under lag af sand og mudder, så marinarkæologerne i dag kan finde velbevarede rester af stenalderfolkets måltider og redskaber af træ og ben, der kun sjældent er bevaret på land. I generationer efter har menneske besejlet havet - både med fredelige og krigeriske formål. Det har efterladt både rester anløbsbroer og forsvarsanlæg samt utallige skibsvrag fra alle tider, der ligger som tidslommer, gemt af havet.

Dyk med ned i historien

I udstillingen "Dyk Ned - kom med marinarkæologen på arbejde" genskabes havbundens skatkammer af genstande og deres fortællinger om kulturarven fra tidligere generationer levendegøres gennem interaktive installationer og film:

"Vi kan ikke tage museumsgæsterne med ned havets overflade i virkeligheden", siger projektleder og marinarkæolog Andreas Kallmeyer Bloch, "Men med den her udstilling, er det muligt virtuelt at tage gæsten med der ned, hvor arbejdet foregår. Publikum får indblik i de faglige iagttagelser, spørgsmål og metoder, som marinarkæologen arbejder med, og de digitale og interaktive installationer giver museumsgæsten lov til at håndtere forskellige genstande og fornemme stemingen på havbunden"


Pris: Børn under 18 år, gratis. Voksne 130/90 kr


Indsend en rettelse til arrangementet