Søg i litteratur og foredrag
Kategorier
Andet Ekskursion
Natur Foredrag
Lyrik/oplæsning Møder
Undervisning Konference/seminar
Banko Workshop
Marked/byfest Shopping
Gudstjeneste Gastronomi
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Romersk glas: fra luksusimport i danske jernaldergrave til hverdagsbrug i den romerske husholdning

Roskilde Rådhus, gamle indgang: Man. d. 25. februar 2019, kl. 19.30.

Romersk glas: Produktion, brug, fund i Danmark bl.a. Vindinge Karen Stine Schierup, forsker ved Nationalmuseet Roskilde Museums seneste udgravninger i 2018 af rige jernaldergrave ved Vindinge blev meget omtalte.
Romersk glas: fra luksusimport i danske jernaldergrave til hverdagsbrug i den romerske husholdning

Karen Stine Schierup, forsker ved Nationalmuseet

Roskilde Museums seneste udgravninger i 2018 af rige jernaldergrave ved Vindinge blev meget omtalte. Fundene er de nyeste i en række eksempler fra romersk jernalder i Danmark, hvor eksotiske glasvarer udgør en del af den begravedes udstyr. Disse vidner om de germanske fyrsters vidtstrakte forbindelser og deres anvendelsen af romerske luksusvarer som status symbol.

Men hvilken betydning havde glas og glasproduktion egentlig for den romerske borger? Og hvordan blev denne produktion organiseret fra råvarer til færdig produkt? Foredraget vil kaste lys over glasproduktions historie i romersk tid begyndende med udviklingen af glaspustningsteknikken i det første århundrede f.v.t. Der gives et indblik i nogle af den romerske glasproduktions unikke mesterværker og centrale spørgsmål om masseproduktion, distribution, brug og genbrug på tværs af Romerrigets grænser belyses. Herved inddrages Danmark og området Vindinge-området


Gratis


Indsend en rettelse til arrangementet