Søg i musikarrangementer
Kategorier
Rock/Pop Club/DJ
Funk/Blues/R&B Jazz
Verdensmusik Folk/vise
Dansktop Hip-Hop/Reggae
Gospel/Kor Klassisk
Dansegulv Elektronisk
Andet/Ukendt Spildansk
dag
uge
måned
alt
Vis på liste
Vis på kort
logo
Relaterede events

Valborg Aften på Frederikssund Museum, Færgegården

Frederikssund Museum: Man. d. 30. april 2018, kl. 18-21.

I gamle dage var Valborgsaften fyldt med fest og glæde hvor man fejrede det spirende forår. Frederikssund Museum, Færgegården og Færgegårdens Venner holder traditionen i hævd, og inviterer børn og voksne til at synge sommeren ind i museets smukke have.
Der er mulighed for at spise medbragt mad fra kl. 18.00. Færgegårdens havelaug sælger kaffe, te, øl og vand til rimelige priser.

Program:
Kl. 18 Ankomst. Hygge og spisning i haven.
Kl. 19 Dans. Frederikssund og Omegns Folkedansere danser og byder op.
Kl. 20 Sang. Pianist og sanger Michael Lindberg byder til fællessang, hvor Fjordkoret synger for.

Historien om Valborg aften:
Valborg Aften er den 30. april, aftenen og natten før 1. maj. I ældre tid blev aftenen fejret som en form for forårsfest. Der blev danset, og man brændte blus - Valborgblus. Et blus kunne fx være et bål, men også ild, der blev tændt i en tjæretønde. Bål og blus skulle helst tændes med "vild ild", dvs. ild der var lavet helt fra bunden, og ikke hentet fx i køkkenet.

Aftenen kunne også bruges til at tage varsler om netop parforhold ved hjælp af et par rønnekviste. Den, der ville tage varslet nævnte navnet på en mand og en kvinde, samtidig med at kvistene blev sat op mellem loftet og tagbjælken. Hvis kvistene slog rod, kom de to til at danne par i virkeligheden. På Valborg Aften mente man også, at hekse kunne være særligt aktive. De rejste afsted til "Troms kirke" i Norge for at holde heksemøde og lave ugerninger.

Navnet Valborg stammer fra den engelske helgeninde Sankt Valborg - en prinsesse og senere nonne kristen missionær og nonne, der levede i 700-tallet. Datoen for fejringen af Sankt Valborg kommer sig af den dato, hvor hun blev helgenkåret, nemlig d. 1. maj 870. En dato der i øvrigt tilfældigvis faldt sammen med en allerede eksisterende forårsfest, der oprindeligt blev fejret af hedenske kulturer i anledningen af overgangen fra vinter til sommer. En fest der nogle steder stadig fejres under navnet "Maj Dag"


Læs mere: http://frederikssundmuseum.dk/events/valborgsaften/

Gratis


Indsend en rettelse til arrangementet